Archbishop Elpidophoros of America to Participate in Holy and Great Synod of the Ecumenical Patriarchate - Clergy-Laity

Latest News

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα υπηρετήσει την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Σεπτέμβρη”

Ελληνικά English
© Photo: GOARCH / Brittainy Newman

FOR IMMEDIATE RELEASE
July 7, 2022
[email protected]

Στο κλείσιμο της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε την απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου να τον ορίσει μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον προσεχή Σεπτέμβριο και για ένα έτος. 

"Η απόφαση αυτή του Πατριάρχη μας αποτελεί, ασφαλώς, ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά η τιμή αυτή αντανακλά ταυτόχρονα και στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, η οποία ενωμένη, ανανεωμένη και αφοσιωμένη στον Οικουμενικό Θρόνο περνά το κατώφλι της δεύτερης εκατονταετηρίδος του ιστορικού βίου της," δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιώτατος θα ασκήσει καθήκοντα υπό την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, παρά το γεγονός ότι έχει υπηρετησει τον ύπατο θεσμό της Μητρός Εκκλησίας ως Κωδικογράφος, Υπογραμματέας, Αρχιγραμματέας, αλλά και ως συνοδικός υπό την ιδιότητα του Μητροπολίτη Προύσης.

#

 

 

 

News & Info