Remarks by His Eminence Archbishop Elpidophoros of America at the National Choir Federation Reception - Clergy-Laity

Speeches, Sermons, and Addresses

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ Προσφώνηση Στη δεξίωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Χορωδιών

Ελληνικά English

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ
Προσφώνηση
Στη δεξίωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Χορωδιών

5 Ιουλίου 2022
The Marriott Marquis – Majestic, Sixth Floor- Νέα Υόρκη 

Τιμία Αντιπροσωπεία της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως: 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομε 

Πανοσιολογιώτατε Μέγα Εκκλησιάρχα κ. Αέτιε, 

Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι [αν είναι παρόντες] 

Προέδρε της Εθνικής Ομοσπονδίας Χορωδών κ. Nick Chimitris, 

Αγαπητές αδελφές και αδελφοί εν Χριστώ, 

Το να βρισκόμεθα με την Εθνική Ομοσπονδία Χορωδιών μας είναι μια πραγματική απόλαυση και ένα προνόμιο της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως. Για σχεδόν το ήμισυ της ζωής της Αρχιεπισκοπής, έχετε δώσει στην Εκκλησία μας θαυμαστές συνεισφορές μουσικής τέχνης και συναναστροφής των χορωδών, καθώς μία και απτή υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής των λαϊκών στη Θεία Λατρεία. Η κληρονομιά σας είναι διάχυτη σε όλη την Εκκλησία και εσείς  συνεχίζετε να παρέχετε ευκαιρίες σε χιλιάδες ενορίτες να κάνουν μία ευφρόσυνη μουσική αναφορά προς τον Κύριο. 

Το έργο σας είναι ζωτικής σημασίας και ανυπομονώ να ακούσω από εσάς πώς σκοπεύετε, βάσει της πολύ ουσιαστικής ιστορικής σας κληρονομιάς, να φέρετε στο προσκήνιο νέους τρόπους ανανέωσης των ενοριών μας και της λειτουργικής ζωής του λαού μας. Το έργο σας των κοινών λατρευτικών εμπειριών είναι ζωτικής σημασίας για την παρουσίαση της Αρχιεπισκοπής μας ως μίας ενιαίας χορωδίας όπου οι φωνές μας αναμειγνύονται μελωδικά. Μέσα από τις προσπάθειές σας, υπάρχουν κυριολεκτικά πολλές ευκαιρίες ανανέωσης και ενίσχυσης της πνευματικής ζωής του λαού μας. Για αυτό είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους σας, για την αφοσίωση σας στην κοινή λειτουργική μας ζωή. 

Αναγνωρίζω την πλούσια ιστορία του Εθνικού Φόρουμ, και την ενθάρρυνση που σας προσέφερε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος. Υπάρχουν πολλά ονόματα που θυμόμαστε με στοργή και βαθειά εκτίμηση - ονόματα όπως, 

Frank Desby, 

Πρεσβυτέρα Anna Gallos, 

George Raptis, 

Dean Limberakis, 

Maria Keritsis, 

Και υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι στους οποίους είμαστε υπόχρεοι για την αγάπη που επέδειξαν προς τις παραδόσεις μας. Αλλά σήμερα το απόγευμα, θέλω να αναγνωρίσω, ως τιμώμενη της εκατονταετηρίδας την ασύγκριτη Vicky Pappas. Βίκυ, έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στο Φόρουμ, και σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. 

(παρουσίαση) 

Έχω επίσης τη τιμή να απονείμω το Μετάλλιο του Αγίου Ρωμανού στον  Εθνικό Πρόεδρο κ. Nick Chimitris, 

τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Vrame και 

στην κ. Georgia Mitchell. 

(παρουσίαση)  

Όλοι σας έχετε τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για την υπηρεσία σας στην  Αρχιεπισκοπή μας. Προσβλέπω στα καλά αποτελέσματα της συνεχιζόμενης διακονίας σας στην Εκκλησία μας.  

Εύχομαι όπως ο Ελεήμων Κύριός μας να χαρίσει σε όλους σας υγεία, πνευματική ευημερία, και την αέναη χαρά της μουσικής και του αίνου, και όπως τα ταλέντα σας να συνεχίζουν να φέρουν καλούς καρπούς στη ζωή της Εκκλησίας μας.  

Αμήν. 

News & Info