Remarks by His Eminence Archbishop Elpidophoros of America at the Exhibition Hall Opening - Clergy-Laity

Speeches, Sermons, and Addresses

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ Προσφώνηση Στα Εγκαίνια της Εκθέσεως της Συνελεύσεως

Ελληνικά English

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ
Προσφώνηση
Στα Εγκαίνια της Εκθέσεως της Συνελεύσεως

3 Ιουλίου 2022 (4.00 μμ)
Marriott Marquis (5ος όροφος West Side Salon) - Νέα Υόρκη

Τιμία Αντιπροσωπεία της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως:
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομε,
Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι,
Αγαπητέ φίλε Δημήτριε Λογοθέτη, Πρόεδρε της Ηγεσίας των Εκατό,
Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε την Έκθεση της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής σε αυτή την επετειακή 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Σε εκείνη την Έκθεση γίναμε μάρτυρες της κληρονομιάς της παρελθούσης Εκατονταετίας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.

Τώρα, εγκαινιάζοντας την Αίθουσα Εκθέσεων της Συνελεύσεως, βλέπουμε τις διακονίες και υπηρεσίες τις οποίες σήμερα οι πιστοί κληρικοί και λαϊκοί μας αναπτύσσουν και παρέχουν.

Με μια λέξη, υπάρχει κάτι για όλους εδώ. Από εκκλησιαστικά είδη και υπηρεσίες έως ευκαιρίες για ανάπτυξη διακονιών. Σε αυτή την Αίθουσα, θα γνωρίσουμε το έργο της Εκκλησίας – τα αποτελεσματικά και ενεργά προγράμματα διακονίας της Αρχιεπισκοπής, της Επισκοπικής Συνέλευσης, των διαφόρων οργανώσεων, αλλά και τις υπηρεσίες των προμηθευτών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Εκκλησίας μας.

Όλα αυτά τα αγαθά και οι υπηρεσίες μας βοηθούν να παρέχουμε στο λαό του Θεού τα απαραίτητα, κατά τους λόγους του Αποστόλου Παύλου: «πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῶν ἁγίων εἰς ἔργον διακονίας, εἰς οἰκοδομὴν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ, μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες εἰς τὴν ἑνότητα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ υἱοῦ τοῦ θεοῦ, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ»1.

Κάθε ένας από τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που θα συναντήσουμε είναι ένα κόσμημα διακονίας που κοσμεί αυτή τη Κληρικολαϊκή Συνέλευση και τη ζωή της Εκκλησίας σε όλη την Αρχιεπισκοπή.

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στο Ταμείο «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος- Ηγεσία των Εκατό» για την υποστήριξή του στη λειτουργία του εκθεσιακού αυτού χώρου, και θέλω να αναγνωρίσω τον πρόεδρο αυτού της απίστευτου οργανισμού, τον αγαπητό μου φίλο κ. Δημήτριο Λογοθέτη.

Κύριε Λογοθέτη, δεχθείτε, παρακαλώ αυτό το μικρό δείγμα εκτίμησης για τις δεκαετίες του έργου σας προς όφελος της Εκκλησίας. Στο πρόσωπό σας, τιμούμε επίσης και την Ηγεσία των Εκατό για την ιερή δέσμευση υποστήριξης του οργανισμού προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

(παρουσίαση δώρου)

Ας κόψουμε την κορδέλα, εγκαινιάζοντας τον εκθεσιακό χώρο και ας δούμε την παρουσίαση των διακονιών και των υπηρεσιών που μας περιμένουν.

Σας ευχαριστώ όλους!

News & Info